Entries CommentsHome


Media beïnvloeding

21 July, 2008 (16:33) | | By: marieke

Waar ik soms echt angstig van wordt is als ik op een willekeurig site de reacties van bezoekers lees op nieuwsberichten. Ten eerste vraag ik me vaak af waarom ze een dergelijke reactie moeten plaatsen (op mij komt het meer over als: even lekker mijn agressie botvieren). Ten tweede begrijp ik niet dat men zelf niet in de gaten heeft hoe dom en onnadenkend sommige reacties zijn. Veel media berichten zul je in een breder perspectief moeten zien en van veel berichten weet de massa het fijne van het nieuws niet. Dus hoe kun je daar dan een reactie op geven.

Soms zoek ik op internet meer over een nieuwsitem om te kijken of mensen wellicht meer hebben gelezen of vernomen dan ik maar vaak blijft het bij een simpel klein artikel waar de details in missen.
Ik ben echt een enorm voorstander van kennisdeling vooral via internet. Dus wanneer men aanvullende informatie heeft begrijp ik dat dit bij nieuwsartikelen wordt geplaatst. Maar vaak is het gewoon botweg discrimineren, verbale agressie uiten en mensen afkraken.

Er staat vaak bij een dergelijk bericht de optie om een klacht in te dienen wanneer men de uitingen niet correct vindt. Man…. als ik dat moet gaan doen ben ik dagen bezig.

Unbelievable of moet ik gewoon blij zijn dat het bij verbale agressie (online) blijft….

Write a comment