Entries Comments



Home


Mooi verhaal over bedrijfsovername bij de ABN AMRO

24 September, 2008 (23:35) | | By: marieke

Tijdens deze bijeenkomst toonde ABN AMRO Bank het specialisme op het gebied van bedrijfsovernames. Enerzijds wat je als Young DGA voor persoonlijke gesprekken aan kunt vragen maar ook hoe je advies kunt krijgen tav financiele zaken.

Naast deze presentaties deelde gastspreker Roel van Eerd zijn persoonlijke verhaal met betrekking tot zijn Overname met ons. Zijn bedrijf is volledig gespecialiseerd in de productie en levering van verpakkingen voor de farmaceutische – en aanverwante industrie. Daarnaast richt Van Eerd zich op andere markten die zeer hoge eisen stellen aan de leveringen, processen en organisatie van haar toeleveranciers van verpakkingen. Het bedrijf bestaat ruim 85 jaar en kent momenteel ruim 125 enthousiaste medewerk(st)ers.

van Eerd hield een mooi verhaal over hoe zijn overname van het bedrijf is gegaan. Met veel ups and downs waar je denk ik als Young DGA van tevoren allemaal niet aan denkt. Daarom een erg inspirerend, erg persoonlijk verhaal waar je veel lessen uit kon leren.

Enkele belangrijke punten:
- duidelijk hebben wat je zelf wilt, of je daadwerkelijk de zaak van je ouders wilt overnemen
- zo duidelijk mogelijk afspraken maken met andere familieleden
- zo veel mogelijk juridisch etc vast laten leggen
- goede partners om je heen verzamelen die je ondersteunen met advies op financiele en persoonlijke zaken (dit hoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde personen te zijn dan die je ouders gebruiken)

En vooral veel communicatie, dus zaken bespreekbaar houden.

Write a comment