Entries CommentsHome


Kick off Brabant Centre of Entrepreneurship

23 February, 2010 (16:13) | Media, ondernemen, onderzoek, universiteit van tilburg, vrouwelijke ondernemers | By: marieke

Het is alweer even geleden maar zeker de moeite waard om te noemen voor (vooral) ondernemers in Brabant. Dinsdag 17 november vond in theater De NWE Vorst in Tilburg de kick off plaatst van Het Brabant Center of Entrepreneurship (BCE).

Het startschot voor het samenwerkingsverband voor ondernemerschap van de TU/e en de Universiteit van Tilburg (UvT) werd onder andere gegeven door zakenvrouw en tv-presentatrice Annemarie van Gaal.

Het Brabant Center of Entrepreneurship
Het BCE is in het leven geroepen om de ondernemingszin bij studenten en universiteitsmedewerkers aan te wakkeren en hun ondernemende houding te stimuleren. Het centrum wil geïnteresseerde studenten uiteindelijk meer bagage meegeven op dit terrein en ondernemen meer onderdeel laten vormen van het onderwijsprogramma. Drs. Kees Kokke, docent bij de capaciteitsgroep Operations, Planning, Accounting, and Control van de TU/e-faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences (IE & IS), is algemeen directeur van het nieuwe instituut. Wetenschappelijk directeur is prof.dr. Geert Duysters, eveneens van de faculteit IE&IS.

Het BCE-programma loopt tot minimaal 2012 en is opgezet door verschillende partijen binnen de TU/e en de UvT. De twee universiteiten dragen circa anderhalf miljoen euro bij. De partners, waaronder de provincie, de Stichting Brainport en de betrokken gemeenten, brengen gezamenlijk ruim drie miljoen euro in.

Ook interessant voor ondernemers Brabant
Het BCE staat ook open voor ondernemers in Brabant dus houdt vooral de website www.bc-e.nl in de gaten. Er worden namelijk ook lezingen en symposia gehouden die te bezoeken zijn door ondernemers uit de regio.

Kick off met Annemarie van Gaal
Annemarie van Gaal, vooral bekend van haar tv programma’s Dragons Den, ‘Ten einde raad’ en haar boek ‘Succes, adviezen voor een financieel onbezorgd leven’ hield een inspirerend verhaal waarbij ze aan de hand van drie lessen haar persoonlijke verhaal vertelde maar ook de ondernemers in de zaal tips meegaf. Volgens Annemarie dien je de volgende 3 aspecten in acht te nemen:

  1. Geen hoofdkantoor vanwaaruit alles geregeerd wordt. Houdt de macht op de werkvloer en communiceer met je werkvloer.
  2. Denk out of the box, wees creatief, don’t obey the rules.
  3. Het gaat niet om theorieën, zonder ervaring kom je een heel eind, gebruik je gezonde verstand. En als je dat nu nog eens combineert met wat je wel aan theorieën en studies aangeleerd krijgt dan heb je een mooie combinatie.

Na Annemarie’s wervelende verhaal mocht O+ adviesbureau in de vorm van Marieke de Kort het podium betreden om eea toe te lichten over het combineren van studie en ondernemen en tav het thema gender en ondernemerschap.

Natuurlijk ook nog even (heel cliché) op de foto gegaan met Annemarie van Gaal! Mooie inspirerende middag met veel creatieve interventies en hopelijk een succesformule voor het BCE en de ondernemers waar ze voor staan!

Write a comment