Entries Comments



Home


Women Inc.

21 July, 2007 (15:05) | | By: marieke

Op 11 juni bezocht O+ de slotbijeenkomst van een reeks maandagavonden van women Inc.
‘CARRIÈRE MET KINDEREN: DE MONOPOLIEPOSITIE VAN DE WERKENDE MOEDER’

Op de bakfiets in kantooroutfit. Herkenbaar? Deze avond vroeg hoofdredacteur Jolanda Holwerda van het nieuwe tijdschrift LOF, speciaal voor moeders met ambitie, hoe het publiek in de werk/zorg-combi staat en vertelde hoe wij hiermee ons voordeel konden behalen! Deze avond waren ook aanwezig: Claartje Vinkenburg (universitair docent VU Amsterdam; onderzoekt effect van moederschapideologie op loopbanen), Caroline Serré (directeur CIC Company; coacht topvrouwen en werkt sinds 5 jaar met haar speciale coachprogramma ‘Moeder zijn en Carrière maken), Christien Brinkgreve (o.a. auteur van ‘Wie wil er nog moeder worden?’), Annemie Schuitemaker (Career en Kids), Linda Woudstra (Regeltante) en het werkgeversperspectief Radboud van Hal (manager group development & talent development van Achmea) over het aan boord houden van vrouwen.

Kortom een hele club aan actieve vrouwen. Het was een inspirerende avond, ondanks dat ik nog geen kinderen heb. Wat me erg opviel was de diversiteit tussen het bezoeken van een meeting met voornamelijk vrouwen of een meeting met enkel mannen. Hierover later meer.

Ook komend jaar organiseert WOMEN Inc. Insprirerende maandagavonden alswel een festival. Zeker bezoeken, is echt de moeite waard en mooi om de kracht van al deze vrouwen te zien.

Write a comment