Entries CommentsHome


Bedrijfsverzamelgebouwen voor vrouwelijke ondernemers: moet dat nou?

6 October, 2008 (11:29) | | By: marieke

Een weekje geleden las ik op DutchCowgirls een post over bedrijfsverzamelgebouwen specifiek voor vrouwelijke ondernemers. Alhoewel ik me dagelijks bezig houd met vrouwelijk ondernemerschap begrijp ik de clou van een dergelijke vestiging niet.
Can anybody explain me why whe need this??

Ok dat vrouwen anders ondernemen dan mannen dat is iets waar ik het zeker mee eens ben. Nog erger zelfs: dat roep ik juist hardop, daar gaat mijn onderzoek over en daar schrijf ik over.

Maar ondernemen is iets van beide geslachten, beiden voegen hun identiteit toe aan het opzetten en onderhouden van een bedrijf. Leren doe je van mannen en van vrouwen. Dus waarom dan een gebouw vol met vrouwen.

Daarnaast wordt vaak in de opzet van een dergelijk gebouw rekening gehouden met allochtone vrouwelijke ondernemers. Ik begrijp dat taal en andere culturen een barriere zouden kunnen zijn maar ik denk niet dat het de taal etc bevordert als je alleen maar vrouwelijke allochtone ondernemers bij elkaar zet. Je klant is toch ook niet alleen vrouw, dus je kunt nooit even snel een nieuwe move of product checken bij je collega ondernemers. Begrijp me niet verkeerd, vrouwen onderling zijn kritisch en zullen heus goed advies geven. Maar mannen komen vaak toch net weer met andere aspecten om de hoek kijken. Alleen maar handig zou ik zeggen, dus maak gebruik van beiden!

Zelf bevind ik me in een bedrijfsverzamelgebouw waarin ik de enige vrouw ben. En dat is nou ook weer niet wat je wilt hebben: believe me. Ik mis af en toe wel de vrouwelijke touch hier in de gangen.

Kortom mij lijkt me een mix ideaal. Maar als iemand me kan uitleggen waarom een gebouw alleen voor vrouwelijke ondernemers een gat in de markt is: GRAAG!

Enkele bestaande bedrijfsverzamelgebouwen voor vrouwelijke ondernemers in Nederland:
- http://www.stichtingbvv.nl/
- de amandelboom: http://tinyurl.com/3rm5am
- http://www.womanatwork.net/werkplekken.php

Write a comment