Entries Comments



Home


Laatste post op Dutch Cowgirls

1 June, 2009 (23:11) | | By: marieke

Bekijk hier de laatste blogs die ik voor Dutch Cowgirls heb geschreven:

Plakkies, de slipper uit Zuid-Afrika
Oh jee schrijf ik weer een bericht over schoenen. Dit keer echt een super mooi initiatief waar ik vurig van hoop dat het gaat aanslaan. Plakkies, de slipper uit Zuid-Afrika en gemaakt van autobanden. Je zult er wellicht al van hebben gehoord via andere media terwijl de plakkies pas aankomende week zullen worden gelanceerd, mooie promo dus!

Startkapitaal nodig, pitch op Videeo.nl
Eindelijk is het dan zover. De lancering van www.videeo.nl. Het on-line platform waar ondernemers en investeerders elkaar makkelijk kunnen vinden. DCG berichtte al eerder over deze start-up en ook via Sprout kregen de heren achter Videeo al wat bekendheid daar zij het reilen en zeilen achter de schermen middels een blog op Sprout bijhielden.

Because I am a Girl’ concert
Op 19 juni 2009 vanaf 16.30 uur vindt voor de tweede keer in het Leijpark in Tilburg het ‘Because I am a Girl’-concert plaats. Dit concert georganiseerd door Plan Nederland staat geheel in het teken van de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden. Met acties, zoals dit speciale concert, wil Plan Nederland bijdragen aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor meisjes.

Milieuvriendelijke schoonmaaklijn
Helaas neem ik bijna nooit meer de tijd om off-line tijdschriften te lezen, maar voor één magazine maak ik altijd een uitzondering: IS (internationale samenwerking). Het maandblad belicht het succes en falen van ontwikkelingssamenwerking. Naast actuele problemen en vraagstukken t.a.v. derde wereld land zetten ze ook altijd duurzame producten op een rij. Een daarvan was deze keer de milieuvriendelijke schoonmaaklijn.

Erotische zender voor vrouwen
Onder de naam Dusk, een initaitief van 2Grapesmedia, is het de bedoeling dat voor 1 mei een nieuwe erotische Nederlandse zender zal starten die in het bijzonder gericht zal zijn op vrouwen. Nou ga hier maar eens een blog over schrijven en een beetje internet research doen.

Ontdek je seksualiteit op sense.info
Binnen genderstudies wordt er veel gesproken over seksualiteit en de manier hoe jongeren hier mee in aanraking komen. De rol van de overheid, maatschappij en ook de media wordt onder de loep genomen en stevig bediscussieerd. Vandaag viel me daarom het volgende initiatief op: www.sense.info. De site waar je alles kunt lezen over seksualiteit en seksuele gezondheid. Maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

De on-line 3D schoenenwereld
Toch best komisch dat voor iemand die vrijwel niet geïnteresseerd is in mode nu hier mijn zoveelste bericht over schoenen verschijnt. Maar vooruit, ik kreeg vandaag een persbericht van Café Moda in mijn mailbox met de mededeling erbij dat de schoenen on-line 3D te bekijken waren. Tjah en dat trekt mij dan weer wel aan.

Men vs Women challenge van Nike+
Zijn mannen sterker? Hebben vrouwen meer wilskracht? Van 23 maart tot 19 april gaan mannen en vrouwen de strijd met elkaar aan om een oeroude vete uit te vechten. In de Nike+ Men vs Women challenge zal de battle of the sexes in een strijd om de meest gelopen kilometers gaan.

Wekker om surfgedrag te beperken
Weer zo’n heerlijke tool voor alle internetfreaks onder ons. Alhoewel heerlijk?! Eerder erg irritant maar wel functioneel. Mocht je totaal verslaafd zijn aan internet en daardoor nogal eens de tijd verliezen dan brengt deze wekker uitkomst.

Steun met je zoekmachine goede doel
Via een link kwam ik bij de zoekmachine Nooble.nl uit. Geen idee of jullie deze zoekmachine al hadden opgemerkt, maar ik in ieder geval nog niet. Als je zoekt met Nooble krijg je altijd dezelfde resultaten als met Google, je komt na het intikken van je zoekopdracht namelijk op de site van Google terecht.

BH’s zijn helemaal hot
Of ik ben gebiast en totaal gefocust op BH’s, of ik krijg sterk het idee dat BH’s ineens hot zijn. Wellicht invloed van Marlies Dekkers? In ieder geval varen onderzoekers, ondernemers en media er wel bij. Ik heb even wat nieuwsberichten over dit product op een rij gezet. In februari laaide ineens, n.a.v. een onderzoek, de discussie op of vrouwen toch wel elke dag een schone BH dragen.

Hersenscan bij sollicitatie?
Twee weken geleden viel me dit artikel op: ‘Binnen vijf jaar hersenscan bij sollicitatie’. Ik zie het al voor me een hersenscan gecombineerd met het on-line traceren van iemands gedragingen en hopla zo hebben we een compleet beeld. Is het allemaal zo simpel als de media schrijven?

Bereikt vrouwenmarketing haar doel?
Een paar dagen geleden lees ik het volgende bericht: “Pepsico introduceert in maart een snack speciaal voor vrouwen”. Het bedrijf zal, behalve nieuwe producten, ook haar marketing aanpassen. Zo zullen de displays in de supermarkten meer vrouwelijke vormen krijgen. Hmmm probeert men hier ‘vrouwenmarketing’ toe te passen? Volgens mij neemt Pepsi de term vrouwenmarketing dan wel heel letterlijk.

Ben jij al bijgespijkerd.nl?
Nederland is weer een nieuw interessant weblog rijker namelijk bijgespijkerd.nl. Gisteravond werd de website, al na 1 maand, opnieuw gelanceerd.
Bijgespijkerd is een nieuw weblog voor online marketing en nieuwe media, waarop een mix van nieuwe en ervaren bloggers berichten plaatst.

Aanklacht tegen de recessie
Achter elkaar komen ze bij me binnen. “Lancering MarketingFacts magazine uitgesteld”. “Communicatiebureau De Verwondering komt met eigen magazine”.

Nu vrouwtjes versieren?!
Heel soms vraag je je toch af of google adsense reclames wel op de juiste sites vertoond worden en dus voor het juiste publiek. Natuurlijk begrijp ik technisch gezien wel waarom deze banner op de site van DutchCowgirls verschijnt en wellicht sla ik helemaal de plank mis hoor en zijn er genoeg DutchCowboys die tips nodig hebben voor het versieren van vrouwtjes, maar ik vind ze echt erg!

Nieuwe horlogetelefoon van LG
De horlogetelefoon bestaat al enige tijd, moet bekennen dat ik er nog nooit iemand mee heb zien lopen, maar LG lanceert tijdens de CES in Las Vegas een nieuw horloge dat zowel over Wi-Fi als HSDPA beschikt. Het horloge werd in 2008 al in Barcelona getoond maar schijnt nu in 2009 dan toch echt op de markt te komen.

Reclame maken op ‘groene’ kledinghangers
Flitch is een initiatief wat de gratis recyclebare stomerij kledinghanger als direct marketing tool introduceert. Sponsoren betalen voor de reclame op de kledinghanger en Flitch verspreid deze gratis in een netwerk van stomerijen. De laatste tijd valt het me steeds meer op dat vooral jonge (student) ondernemers bedrijven oprichten waarbij ze een product ontwikkelen en verspreiden puur op kosten van sponsoren.

De toekomst van de 3D printer
Stel je voor dat je naast je inkjet printer een 3D printer had staan die elk gewenst object zou kunnen maken, van een schroef tot aan een nieuwe computer. Volgens sommige is het niet langer de vraag of dit toekomstscenario werkelijkheid wordt maar eerder wanneer.

Bij de tijd met een schrikkelseconde
Aangezien we in 2009 qua tijd later leven en ik een partner heb die veel met computersystemen bezig is kwam tijdens het oudejaarsdiner de schrikkelseconde ter sprake. Blijkbaar een lastig fenomeen want de schrikkelseconde kan moeilijkheden opleveren bij sommige computers en GPS-systemen.

Bidden in een online virtuele moskee
Speciaal voor ‘islamitische’ gamers en ‘geïnteresseerden in de islamitische cultuur’ is de virtuele moslimwereld “Muxlim Pal” gelanceerd. Gamers kunnen er met hun alter ego naar de moskee, hun virtuele huis pimpen en met andere deelnemers chatten.

Sneller zoekresultaat met ChunkIt
Met de nieuwe gratis browserplugin ChunkIt is het oneindig browsen door zoekresultaten, volgens de aanbieders van deze functie, verleden tijd. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit zoveel moeite had de enkele regels die Google als zoekresultaat teruggeeft te interpreteren. Vaak kun je uit de context met de eerste zin al wel enigszins achterhalen of hetgeen je zoekt overeenkomt met de gegeven pagina, maar een beetje meer informatie over wat er precies op een dergelijke pagina te vinden is kan nooit kwaad.

Bescherming van privacy gegevens consumenten belangrijk
In het kader van eerdere blogs die ik schreef over het traceren van je online psychologisch profiel en de discussie over privacy van gegevens vind ik de volgende site de moeite waard om te vermelden.

Je online psychologisch profiel (2)
In een eerdere blog schreef ik over de heren Nitesh Dhanjani en Akshay Aggarwal, die zich verdiepen in het traceren van iemands psychologisch profiel. Dat doen ze door gebruik te maken van de kanalen waarop een persoon informatie achterlaat, zoals Twitter, Hyves, Myspace, etc.


Digitaal je bril uitzoeken en passen

Ik vind het wel mooi om te zien hoe ‘ogenschijnlijk’ normale winkels innoveren in het internettijdperk. Vanaf nu kun je vierentwintig uur per dag rondneuzen bij de opticien om een bril te passen, namelijk op BrilOnline.com! Steeds meer zelfstandige opticiens sluiten zich, met hun eigen aanbod, bij dit nieuwe initiatief aan.

Sprout Challenger Day 2008
Afgelopen donderdag vond de Sprout Challenger Day 2008 plaats. Voor degene die niet weten wie of wat Sprout is: Sprout inspireert en ondersteunt ondernemers bij het runnen en uitbouwen van hun bedrijf. Het platform bestaat uit een magazine en een website www.sprout.nl met natuurlijk bijbehorende nieuwsbrieven en weblogs van ondernemers en adviseurs.


Barack Obama wint verkiezingen in de Verenigde Staten

Na een lange, heftige, enerverende en soms wel erg aparte strijd om een plek in het witte huis is Barack Obama de nieuwe president van de Verenigde Staten. De 47-jarige Obama is de 44e president van de VS en de eerste zwarte in het Witte Huis. Zie ook de filmpjes op nos.nl.

Welke cowgirl wint Coebergh game?
Dit is eigenlijk een beetje te triest om waar te zijn en hartstikke manonvriendelijk. Sorry, my opinion! Maar wel een goed voorbeeld hoe een product onder de aandacht wordt gebracht dmv een online ‘advergame’.
Sinds een maand kun je ‘online’ de Coebergh Game ‘Red Fruit Farm’ spelen, deze game is speciaal bedoeld voor vrouwen. Dus DC girls mochten er nog dames tussen zitten die dit helemaal hot vinden dan wens ik jullie alvast veel plezier.


Oproep om niet te gaan stemmen

Velen van jullie zullen onderstaand filmpje al wel langs hebben zien komen maar echt…wat ze toch allemaal niet uit de kast trekken om mensen aan het stemmen te krijgen. Of beter gezegd: WIE ze toch allemaal uit de kast trekken.

Welke game wint: Spore of Little Big Planet?
Al eerder schreef ik over de game Spore. Vanaf oktober komt Sony Playstation met een soortgelijke game Little Big Planet op de markt. Ook hier speelt het community gebeuren en het zelf creëren van je game-wereld een grote rol.

Write a comment