Entries CommentsHome


Vrouwentaxi

7 November, 2007 (15:47) | | By: marieke

De gemeente Tilburg krijgt donderdag als eerste gemeente in de Benelux een vrouwentaxi. In de ‘Pink Lady Cab’ is uitsluitend plaats voor vrouwelijke chauffeurs en passagiers. Dat kondigde initiatiefneemster Tanja Schollen dinsdag aan.

Voorlopig gaat het om twee herkenbare taxi’s met een roze dak die overdag en tijdens stapavonden zullen rijden. De vrouwelijke passagiers betalen het gebruikelijke tarief.

Tanja Schollen, die samen met haar man Max leiding geeft aan Stationtaxi Tilburg, noemt de vrouwentaxi een gat in de markt.

Geloofsovertuiging
“Vrouwelijke klanten geven aan dat ze zich veiliger voelen bij een dame achter het stuur. Ook denken we dat veel vrouwen die vanwege hun geloofsovertuiging niet alleen bij een vreemde man in de auto mogen zitten, voortaan vaker in een taxi stappen.”

Als bijkomend effect zal het relatief kleine aantal vrouwelijke taxichauffeurs toenemen, verwacht Schollen.

Idee
Ze heeft handelsnaam en logo van Pink Lady Cab laten registreren zodat andere taxibedrijven in Nederland niet aan de haal kunnen gaan met het idee maar alleen kunnen instappen als franchisenemers. Volgens haar zal dat ongetwijfeld gebeuren.

“De vrouwentaxi is in Londen een groot succes. Ook in Dubai, Teheran en Mexico-Stad rijden ze al volop rond.”

Heren
Schollen voorziet geen problemen dat mannelijke klanten zich gediscrimineerd voelen. “De chauffeurs van Pink Lady Cab krijgen de opdracht om een reguliere taxi op te roepen als mannen een rit willen.”

Write a comment