Entries Comments



Home


Met de Young DGA op bezoek bij Design on Stock

16 April, 2008 (23:30) | | By: marieke

Vandaag een bezoek gebracht aan het bedrijf Design on Stock (meubelbedrijf). Werkelijk waar een geweldige ervaring. Het gehele bedrijf is door de leidinggevende ingericht op een dusdanige manier dat alles is geoptimaliseerd in gebruiksgemak. Alles maar dan ook echt alles in het bedrijf heeft een vaste plaats, is gestructureerd is voorzien van picto’s zodat iedereen weet waar de spullen vandaan komen, waar ze moeten staan en hoe een klein onderdeel van een proces uitgevoerd dient te worden. Het leek een beetje op de drukkerij van Amarant (een instelling voor gehandicapten) die voornamelijk door mensen met autisme wordt gerund.

Geen onnodig gelummel, geen zoekgeraakte ordners en nog mooier de heren en werknemers blijven bezig zich te verbeteren. Ligt het werk even stil dan worden werknemers bevraagd of ze nog problemen ervaren tijdens het werk. Als knoppen van machines niet op een logische plek zitten wordt er gezamenlijk bedacht hoe men dit aan kan pakken zodat de knop wel op de juiste plek komt te zitten.

Is de printer of scanner niet snel genoeg of de software erachter sluit niet goed aan…..laat de zoektocht dan maar beginnen. Het hele internet wordt afgesurft en verschillende modellen worden getest tot het juiste model is gevonden.

Mooi om enkele van dit soort toepassingen in je eigen bedrijf mee te nemen en er eens over na te denken hoe jij dingen kunt optimaliseren.

Samenvatting van Sietske van de ABN AMRO:
Sietske Ossewaarde: In februari hebben we ons eindfeest van jaargroep 4 gehouden waarin we traditie getrouw alle voorgaande jaars uitnodigen en een verrassende ontmoeting organiseren met de zogenaamde “groentjes” van het nieuwe jaar. Half april hebben we de eerste echte bijeenkomst met Prof dr. Froger gehad. We waren te gast bij een zeer bijzonder bedrijf; Design on Stock, waar gastheer Dennis Goethals (32) samen met een compagnon een succesvol productiebedrijf in designmeubelen runt. Zij produceren meubelen met een levertijd van 3 dagen ipv de gebruikelijke 12 tot 16 weken die je standaard te horen krijgt bij de aanschaf van een nieuw meubelstuk. Hij heeft een “eigen wijze” over zijn bedrijfsvoering en inrichting die hij tot in de puntjes heeft doorgevoerd en daadwerkelijk effect heeft. Zo produceert hij enkel als hij ook daadwerkelijk een factuur kan sturen. Hij heeft dus geen voorraad en als er geen orders zijn is het gehele personeel bezig zijn/haar eigen werk te verbeteren. Dit allemaal om de doorloopsnelheid van 1 product zo kort mogelijk te houden. Zijn gehele productieproces en administratie is zo gevisualiseerd dat van fouten en onnodig zoekwerk naar spullen nooit sprake is. Door deze methodiek steekt hij weinig tijd in controle. Uitermate bijzonder en inspirerend om te horen en te zien. Daarbij is Dennis een prima spreker geeft met regelmaat rondleidingen in zijn bedrijf en kan perfect de filosofie en de weg die zij bewandeld hebben tot waar ze zijn gekomen overbrengen.

Write a comment